Раис Мболи ще пази без "Калашников" срещу Славия

Публикувано на: 18.04.2012 12:34

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Раис излиза без "Калашников" на Овча Купел
Раис Мболи ще играе срещу Славия, противно на твърденията в различни публикации, че заради благодарност към президента Стефанов и Славия стражът е отказал да излезе в мача срещу белите на Овча купел в четвъртък.

От възможно най-достоверния източник в ЦСКА, по-първа ръка от първа ръка Проспорт.бг разбра, че такава тема не стои. Предположението, че написаното е  упражнение в провокация се оказа факт.

Пък и Раис общо взето е показвал наистина лоялност в България. Признателен е на Славия за реанимираната си кариера и за жеста да го пусне в ЦСКА под наем. Но пък и помни, че само и единствено от "Армията" му помогнаха да "оживее" след произнесената му "присъда" ала "нон грата" в Русия.

Иначе 19 април е знаменита дата и за двата клуба. Именно на този ден Славия излиза срещу Рейнджърс в първи полуфинал в турнира за Купата на носителите на национални купи в София, а няколко часа по-късно армейците стартираха епопеята срещу Интер на "Сан Сиро" в полуфинал на турнира за Купата на европейските шампиони. Това е първата огромна крачка на българския клубен футбол на европейска сцена. Годината е 1967-а.

В четвъртък двата тима се изправят в името на своето възкресение. А Раис Мболи ще бъде на вратата на ЦСКА.