Михов сваля Вечното дерби от ефира на БНТ?

Публикувано на: 19.04.2012 10:58

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Вечното дерби Левски - ЦСКА е пред угрозата да падне от телевизионния ефир, алармира шефът на фирмата, държаща правата за А група S.V. - RSA -Валентин Михов. Така битката между "сини и "червени", която трябва да се играе на 29 април, неделя, от 17.45 часа, може и да не бъде излъчено по БНТ.

Причината е, че държавната медия не изпълнявала договора си. В последния месец Михов е направил сериозни компромиси, за да спаси положението, но от там отказвали да изпълнят точките в контракта.

"Има шанс да прекратя договора с БНТ, но искам да подчертая, че вината не е в телевизията. Засега от БНТ са превели само една трета от сумата по договора. Платили са само първия от трите транша, и то със закъснение. Клубовете обаче не са ощетени и са си получили втория транш. Ще видим обаче как ще бъде с третия, защото ще има доста спорове. Боби Михайлов и БФС си позволяват да преместват мачове без моя подпис, други двубои пък закъсняваха...", заяви бившият шеф на ПФЛ.

Според запознати държавата не е отпуснала на БНТ обещаната сума. Засега са преведени само 600 хиляди лева без ДДС от договорените 1,8 милиона лева без ДДС.

Така освен Левски - ЦСКА от ефира на държавната медия могат да паднат и останалите мачове до края на сезона, залегнали в програмата й, твърди "Тема Спорт"

Михов добави, че ако до днес няма развитие, в петък ще даде скандална пресконференция, "феновете да бъдат спокойни, ще намерим кой да дава Левски - ЦСКА", завърши Валентин Михов.