Хартс и Хибс затъмниха ШЛ в Шотландия

Публикувано на: 19.04.2012 15:17

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Това беше първата карта на баровете.
Шотландия отново показва, че живее свой живот във футбола, докато Европа тръпне по резултатите от Шампионската лига.

Сух режим очаква феновете във финала за Купата на страната, който ще се играе на 19 май, същият ден в който на "Алианц Арена" в Мюнхен ще бъде определен шампиона на Континента.

Работата е там, че последният двубой за купата за първи път в 110-годишната история на турнира ще бъде между кръвните врагове от Единбург - Хартс и Хиберниън. Феновете и на двата отбора са известни, като много луди глави, но ръководството на шотландския футбол отказа да премести мача от стадион "Хемпдън парк" (капацитет 52 063), в Глазгоу, на най-големия "Мърифийлд" (капацитет 67 200), в Единбург. Заради традицията.

Това означава, че столицата ще се пренесе в Глазгоу, а най-малко 10 000 души ще ползват обществения транспорт. Вече се прави организация от полицията да не бъде допускана употребата на алкохол във влаковете, а в огромен периметър в Глазгоу ще бъде просто невъзможно. В Единбург пък имат по-либерален режим по принцип и не се впечатляват толкова от мощната употреба на бира и друг алкохол.

Феновете на Хартс от цял свят започнаха да попълват карта с баровете, където ще могат да гледат двубоя. Засега няма информация само от Антарктида и Северния полюс, защото след обявената начална карта, зпочна да вали информация от всякакви точки на планетата. "Сърцата" са известни с това, че са  в ТОП 20 на британските клубове с най-много последователи, като са едва третият в това подреждане след Рийнджърс и Селтик отбор от Шотландия.

Със сигурност на 19 май милиони по цял свят ще тръпнат пред екраните, вперили поглед в битката на "Алианц Арена". За 52 хиляди други на "Хемпдън Парк" и милиони по света това пък ще бъде последна грижа. Традиции всякакви.

Междувременно стана ясно, че на мениджъра Пауло Серхио ще бъде предложен нов договор от ръководството на Хартс за отличните резултати. "Пауло обича играчите и работи отлично, играчите обичат Пауло. Няма причина да не му предложим нов договор. Ние сме много доволни", коментира директорът на клуба Дейвид Саутерн.