Стойчо хвали младите в мача със Славия

Публикувано на: 19.04.2012 19:15

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стойчо Младенов
„Изиграхме едно колебливо първо и добро второ полувреме. Търсехме трите точки и го спечелихме. От това съм най-доволен", бяха първите думи на Младенов след успеха над Славия.

Относно ранната смяна и пускането в игра на Костов за сметка на Томас, треньорът се аргументира така: „Искахме да засилим играта в офанзивен план. Липсваше ни човек в близост до Мораеш. Мисля, че смяната се получи добре. Именно Мораеш и Костов организираха атаката, от която падна гола".

„На този етап това са ни футболистите. Колкото офанзивни играчи имаме, толкова бяха на терена. Повече нямаме. Това е положението, разполагаме предимно с дефанзивни играчи, но трябва да се справим и с тях. Щастлив съм, защото с всеки изминал мач младите показват все по-голямо израстване. Тези момчета започнаха да носят отговорност. Знаят какво е червената фланелка и колко тежи тя", каза още Младенов.

Относно пародийният двубой между Миньор и Лудогорец, който завърши с победа със 7:0 на тима от Разград, Младенов сподели следното: „Знаехме какво ще се случи предварително. Не само ние - всички знаехме какво ще стане, вие също знаехте. Какво да ви кажа - има ръководители, които трябва да вземат спешни мерки, защото случилото се е скандално. Представете си, ако това се случи в Испания или Германия например", коментира Младенов.