Мишката е новото лого на българския футбол

Публикувано на: 25.04.2012 16:13

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Имаме новина, както би казал един водещ. И новината е, че българският футбол само за около месец затвърди ново лого.

Феновете и журналистите отдавна лепят разни прякори на отборите. При нас имаме орли, соколи, канарчета... Освен пернатите гледаме смърфове, акули, даже винкели по стадионите. Професионални - железничари, армейци, строители...Националите зовем лъвове.

С днешна дата това вече е история.

Феновете на ЦСКА по време на протеста пред БФС скандираха: Кучев, Лучев и всички мишки вън от БФС!".

Техническият директор на софийските железничари Георги Марков нарече треньора на Миньор - Стойчо Стоев, публично мишка след последния мач между двата отбора на "Армията".  "Винаги си бил мишка, какъв треньор си ти, ти си мишка", отсече съпоставяният някога с многофункционалното ренде Вьорнер. Стоев тръгна да търси след известно време по алеите  къде е Марков с питащ поглед и "Къде е тази мишка?" на уста.

"От мишка плъх не става", отсече пък разлютеният Христо Стоичков след крив мач на неговия Литекс в Разград.

Днес Саидходжа добави към темата: "Гигов уж е оръжеен бос, а се крие като мишка..."

Да беше само това.

Българският зрител, фен на родния футбол, отдавна е навикнал да го подмятат от телевизионен канал на телевизионен канал, за да гледа своите. Българските мачове. Или българските отбори в евротурнирите.

От този сезон бе сторена революция. Всички двубои се излъчват по Интернет, а повечето само по Интернет. И щем не щем отново опираме до мишката. Цъкнеш веднъж върху мишката, цъкнеш дваж пък залепиш очи на монитора. Иде реч за хардуера, наречен мишка.

Добре поне, че повечето коментатори искат да бъдат лъвове. Иначе току-виж почнали да гризат екраните.

От мишка плъх не става. Но пък си е наша. Българска мишка. А не чуждоземски хамстер.

Според народните вярвания тази четирикрака твар е олицетворение на нечистите сили. Мъдрите китайци пък са на мнение, че мишката е спътник на бога на щастието и символ на успеха.

Ако си вярваме на нашите наблюдения, най-голям проблем ще дойде популацията. Много са потентни и плодовити пущините. Раждат между 5 и 10 пъти между 7 и 13 малки. И това е нашата домашна, родна мишка. А представяте ли си какво е положението с Македонската мишка!? Имало и такъв вид. Пък ни е в покрайнините.

Както и да е. Но общо за всички видове мишки се твърди, че били всеядни. 400 лева хонорар на мач за делегат в А група е добре. Този факт бори теорията на Стоичков, че делегатите били с костюми от времето на Георги Димитров.

За 1 600 на месец ега си купиш някое сетре, хич да не е - от аутлета. Тези поне са по-близо до китайския Бог на щастието.

Преди 23 години Ампови пееха за едни 9 милиона мишлета. Сега сме 7. Изнасяме значи. Така се бие популацията.

На всички фенове на българския футбол - честит нов символ! Честито ново лого! И...да помага Бог! Амин!