Трима от Ботев (Вр) били в списъка на Славия

Публикувано на: 27.04.2012 16:39

Автор: Проспорт.бг

©botevvratza.com
Бранимир Костадинов (ляво) и Иван Коконов(дясно) партнират в нападението на Ботев (Враца)
Ръководството на Славия започна работа по обещания "дрийм тийм" за вековния юбилей догодина. Шефовете набелязаха трима играчи от Ботев Враца, съобщава вестник "Тема Спорт".

Единият от тях е Иван Коконов, който е собственост на "белите", но играе под наем на стадион "Христо Ботев".

Освен него, на "Овча купел" се очаква да пристигнат и двама от сегашните му съотборници във Враца. Това са нападателят Бранимир Костадинов и и централният защитник Петър Альошев.

Двата клуба са в близки отношения, според изданието и сделката ще се осъществи лесно. Не е ясно обаче кои играчи ще заминат за Ботев като част от нея.

Иначе работата по следващия сезон в Славия започна още тази седмица. Изритани бяха нападателите Николай Божов и Георги Христов.

Иван Коконов (роден 1991 година), е възпитаник на школата на пловдивския Векта. Преминал е през Сливен, преди да бъде привлечен в Славия. Основна позиция - външен халф. Родом от Петрич.  Ръст - 180 см, тегло 73 кг.

Бранимир Костадинов (1989), е софиянец, роден във Велико Търново, юноша на Славия до 15-годишна възраст. Преминава през академиите на австрийския ЛАСК и шотландския Хартс. Участник на Европейското първенство до 19 години в Чехия. В България е играл в А група още за Черноморец (Бургас). Играл е претстъпен и в сателита на бургазлии Черноморец (Поморие). Основна позиция - централен нападател, резервна - външен халф. Ръст - 181 см, тегло 73 кг.

Петър Альошев (1987) е роден във Враца, юноша на Ботев, играл е още за Локомотив (Мездра).  Студент в НСА. Основна позиция - централен защитник, резервна - дефанзивен халф. Ръст 187 см, тегло 70 кг.