ЦСКА спечели турнир, заминава за Швеция

Публикувано на: 30.04.2012 14:31

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА спечели с дузпи финала срещу Чавдар (Етрополе), при родени 1998 година на илния турнир “Meet The World” в Сопот, организиран със спонсорството на шведската компания SKF. Тя поема разходите на победителя, който ще представя България през лятото в "Готиа къп" - най-големият футболен турнир за подрастващи в света. Редовното време завърши 0:0, след което младите армейци се наложиха при дузпите.  Трети в надпреварата остана Литекс. Ловчанлии се наложиха над Черноморец за призовото място, също с дузпи.

Като цяло двата отбора - финалисти минават към момента за най силни във възрастта си и постоянно си разменят победи в шампионата и турнирите. Показателно е, че по пътя към последния мач етрополци минаха на парад през Ботев (Пловдив) и Черноморец, а след това набиха и Левски с 2:0.

За академията от Етрополе това е втори загубен финал в рамките на една седмица след дузпи. Преди това родените 1994 година паднаха за Купата на БФС от Спартак (Пд), след 1:1 в редовното време и изпълнение на общо почти 20 дузпи.