България не, но Проспорт.бг е на финала

Публикувано на: 13.05.2012 10:45

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Костадинов
Българският национален отбор по волейбол не успа да стигне до финала и евентуално да го спечели на олимпийската квалификация в София.

Проспорт.бг обаче днес е на финала от 20.45 ч. Водач на германския национален отбор, от който именно загубихме полуфинала с 1:3 гейма, е нашето асо пика по германски футбол и германските въпроси въобще Светослав Костадинов. С оглед високите спортно-технически достижения на водения в квалификацията от него отбор, най-вероятно след завръщането на Полковника по българските земи, на Костадинов-младши ще бъде присвоено званието "Лейтенант".

Извън волейболната тема, бъдещият лейтенант заминава във вторник за Мюнхен, където ще отразява всичко преди, по време и след финала на Шампионската лига по футбол между Байерн и Челси.

През целия съботен ден германската делегация прави опити да си осигури полет в неделя, убедена, че ще загуби от България. Авиолиниите обаче не успяха да решат този въпрос и германците взеха, че ни биха. Така и така имат полет в понеделник.

За силната игра на отбора и особено на неудържимия Георг Гроцер (б.р.-с оглед унгарския му корен може и Грозер) се оказва, че основна заслуга има...българската публика. Всички в германския национален отбор споделят, че Георг не си пада по силните изяви, ако трибуните са празни. Невероятната обстановка в "Армеец Арена" обаче е заредила Гроцер с адреналин и той си го изкара на нашия отбор.

За финал. След емоционални спорове между щаба и състезателите, германците разрешиха на Светослав да си смени ризата. Играчите изповядваха суеверието, че техният водач не бива да променя външността си за финала. Мениджръският екип пък наложи мнение, че той е българин и нищо няма да се обърка, ако си смени тоалета срещу Италия. Мачът с БЧългария мина. Нещастно за нас. И цялата тази щуротия съвсем не е художествена измислица. А случка преди час.