Нов допинг скандал! Инна Ефтимова пропуска олимпиадата

Публикувано на: 18.05.2012 20:24

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Поредният български спортист изгоря заради допинг, съобщи Нова Телевизия! Спринтьорката Инна Ефтимова е дала положителна допинг проба за веществото соматотропин, познато като хормон на растежа. Президентът на БФЛА Добри Карамаринов не потвърди, но и не отрече информацията. Той разкри, че ще бъде пуснато официално изявление.

Пробата на Ефтимова е взета на Световното първенство в Даегу, което се проведе през август миналата година. Ефтимова има квота за Олимпийските игри в Лондон, за дисциплините 100 и 200 метра, но ще я загуби, тъй като резултатите и след Световното първенство ще бъдат отменени.

Все още не е ясно дали лекоатлетката ще оспорва и ще поиска отваряне на втората проба. Най-вероятно тя ще бъде наказана със спиране на състезателните права за две години от WADA. Треньорка на Ефтимова е Валя Демирева. Спринтьорката е част и от готвената щафета на България на 4х100 метра и наскоро се завърна от тренировъчен лагер в Риети (Италия), където се подготвяше заедно с Ивет Лалова, Галина Николова и Моника Гачевска. Българската щафета на 4х100 м трябва да направи първия си старт за сезона на турнира в Бидгошч (Полша) на 2 юни и Ефтимова.
Етикети: