Стойчо: Мораеш да бие Лудогорец, както би нас

Публикувано на: 20.05.2012 20:12

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стойчо Стоилов
Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов призна, че е имал малки надежди ловчанлии да се класират за Европа догодина. „Оранжевите" загубиха с 1:4 гостуването си срещу ЦСКА и почти сигурно се простиха с бронзовите медали.

„Първото полувреме ние контролирахме мача, но допуснахме две много груби индивидуални грешки, а след втория гол мачът за нас свърши", заяви Стоилов.

„Защитата не беше на нужното ниво за един такъв дерби мач. В другите дербита стояхме доста по-добре, но след 2:0 днес и пред тази публика, не съществува тим, който да се върне", каза Стоилов.

„Няма да правим трагедия от това, че Литекс най-вероятно няма да играе в Европа. На мен това ми беше ясно след последните ни четири мача и съдийството в тях. Няма да участваме, не съм таял надежди. Имаме теоретичен шанс все още, макар и малък , добави той.

„Мисля, че Христо Стоичков ще си прецени дали да остане в Литекс, или не. Договорът му е безсрочен, а той е най-голямото име в българския футбол. При нас няма българи и чужденци, ще вземем добри футболисти. Има набелязани вече имена, целогодишно се работи при нас по селекцията", заяви още главният мениджър на Литекс.

Пред Агенция "Фокус" той добави: "Пожелавам на Мораеш, щом е най-добрият футболист в първенството, да бие и Лудогорец така, както ни би нас. Дайте да го видом как ще играе в Разград."