ТВ7 излъчва, БНТ с екипи и техника в Разград

Публикувано на: 23.05.2012 14:14

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Адвокат Станислав Иванов
Българската национална телевизия е готова да изпълни ангажиментите си по договора за излъчването на срещата Лудогорец - ЦСКА от последния кръг на А група. Техниката на националната медия вече е на Лудогорец Арена. При недопускане на екипа ни да отрази двубоя БНТ ще търси неустойки в размер на стотици хиляди лева.

Стотици хиляди лева е неустойката по договора с БНТ, които фирмата на Валентин Михов SV - RSA трябва да плати за смяната на часа на мача без съгласието на БНТ и недопускането на техниката й на стадион Лудогорец Арена". Това съобщи в "Денят започва" адвокат Станислав Иванов, консултант на медията.

Още на развиделяване екипът на БНТ в изпълнение на договора си беше единствената медия, пристигнала в Разград.

"Въпреки договорката и многократните опити да се свържем с г-н Михов, той така и не вдигна телефона си. В разговор с представители на БНТ от вторник Михов потвърди, че няма да върне часа на мача, независимо от неустойката, с която е заплашен", съобщава БНТ.

Проспорт.бг разговаря с източници от БНТ, които потвърдиха, че двубоят очевидно ще бъде излъчван от ТВ7, но те изпълняват договора си. По този начин медиата ще има основание при бъдещите съдебни спорове около претенциите за санкция.

От свои независими източници, несвързани с двете страни Проспорт разбра, че е налице явно закъснение на плащанията от обществената телевизия по въпросния договор. Също така са налице рекламни пакети, свързани именно с този продукт.  БНТ ще бъде в Разград, за да се защити пред рекламодателите си, като прецизен изпълнител, но има много въпросителни. След дълги години топла връзка между двете страни, ситуацията се усложни до невъзможност за урегулиране. Така излиза.