Избраха Жуниор Мораеш за №1 в България

Публикувано на: 24.05.2012 14:37

Автор: Проспорт.бг

©
Нападателят на ЦСКА - Жуниор Мораеш, очаквано грабна приза в тазгодишното издание на анкетата Футболист на футболистите за сезон 2011/2012. Анкетата датира от 2001-а година и се организира от Асоциацията на българските футболисти, чиято председател е главният селекционер на Левски Дончо Донев.

"Благодаря, на всички, които са гласували за мен, благодаря на ЦСКА", каза щастливият победител след получаването на наградата си.
 
Футболист на футболистите е годишна награда присъждана на най-добрия български футболист в българското първенство за сезона. Победителят се избира от футболистите от А и Б група, независимо от тяхната националност. Всеки от участниците гласува за трима футболисти, които получават по 1 т. При равенство в точките, по-предно място в анкетата ще получи играч на отбора с по-предно класиране.
 
Подгласници на бразилската перла на ЦСКА са капитанът на Лудогорец - Емил Гъргоров и халфът на Литекс Христо Янев.

"Благодаря на всички, честит празник. Изненадан съм и поласкан от наградата, има още футболисти, които я заслужават. Пожелавам си шампионатът догодина да е още по-интересен", каза единият подгласник Христо Янев.

"Благодаря за наградата на всички футболисти и колеги, които са гласували за мен, без тях нямаше как да я спечеля", заяви капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров.
 
За най-добър треньор играчите от "А" и "Б" група определиха Димитър Димитров - Херо. Неговите подгласници са Стойчо Младенов от ЦСКА и Илиан Илиев от Берое.  

"Благодаря за наградата, отдавам дължимото на футболистите на Берое. Искам да честитя на Петев и Лудогорец за спечелената шампионска титла, според мен те играха най-добрия футбол и заслужено стигнаха до златните медали", каза новият наставник на Левски Илиан Илиев.

Стойчо Младенов пък не се появи на церемонията, поради ангажимент, а наградата му бе получена от Анатоли Нанков. Той благодари на всички, които са гласували за Младенов и също честити спечелената вчера титла от Лудогорец.

"Добър ден и честит празник. Поласкан съм, не знам дали е заслужено при отсъствието на Петев, човекът, който спечели титлата и купата на България. Това обаче е огромно признание за мен, благодаря на всички, които гласуваха за мен, желая им крепко здраве, защото знам какво е това, както и повече късмет. Годината бе много тежка, както за Черноморец, така и за мен в личен план, така че благодаря", заяви победителят Димитър Димитров - Херо.
 
Най-добър млад футболист очаквано стана Георги Миланов от Литекс. Антон Карачанаков от ЦСКА и Пламен Илиев от Левски пък станаха негови подгласници. Те бяха наградени от ветераните на Черноморец и ЦСКА - Радостин Кишишев и Тодор Янчев.

"Благодаря на колегите, които са гласували за мен. Пожелавам на всички другия сезон да са живи и здрави и много успехи", заяви капитанът на Левски Пламен Илиев, при получаването на наградата си.

Младата звезда на ЦСКА Антон Карачанаков пък заяви: "Благодаря за наградата на всички, които са гласували за мен".

Победителят в тази категория Георги Миланов също каза няколко думи: "Благодаря на всички, които са гласували за мен. Миналата година бях подгласник, днес съм победители, това показва, че кариерата ми върви нагоре. Благодаря на всички треньори, с които съм работил през годината, както и на съотборниците ми".

Кавалер на честната игра пък стана тимът на Черноморец (Бургас).

"Това е изключително ценна награда за нашия отбор, защото годината наистина бе много тежка за нас. Дават наградата на целия отбор, а аз искам да пожелая тази награда следващата година да отиде за целия шампионат, благодаря", каза капитанът на Черноморец Радостин Кишишев.
 
За цялостен принос към футболната игра бе отличен ветеранът на Левски Христо Йовов.

"Честит празник, честита титла на Лудогорец. Благодаря на всички вас, с които бяхме в последните 20 години, както и на хората, които са били до мен. Благодаря на Асоцията на българските футболисти за тези награди", каза щастливият Христо Йовов при получаването на наградата си.

За проявено мъжество и характер бе отличен играчът Дарин Тодоров, който катастрофира тежко в началото 2010-а година. След инцидента той изпадна в будна кома, но се събуди в края на годината и от началото на 2011-а е контактен.

"Благодаря на цялата футболна гилдия, заради която синът ми е жив, той се оправя и се възстановява. Благодаря на Валентин Михов, той е след Господ. Трета година той е зад гърба ни, той ни търси и пита как е момчето. Това е човекът с големи букви. Футболен клуб Левски също не ни остави, помагат ни с възстановявания, отборът никогат не си оставя момчетата. Благодаря и на Черноморец (Бургас), защото като бяхме в Поморие Георги Чиликов сам ни потърси и намери, те също бяха зад гърба ни. За възстановяването на Дарин трябват още средства, сега той е с шини, но вече може да стои прав след първата операция. Благодаря на всички, момчета", заяви развълнуваната майка на Тодоров при получаването на наградата, цитирана от Novsport.com