Борисов потвърди голяма оферта за Мораеш

Публикувано на: 26.05.2012 17:39

Автор: Проспорт.бг

©cska.bg
Жуниор Мораеш
Съвсем не е сигурно оставането на Жуниор Мораеш в ЦСКА и през следващия сезон. В интервю за канал 3 единият от собствениците на армейския клуб Димитър Борисов заяви, че за бразилеца вече има официална оферта за над 2 милиона евро. С оглед голямата заплата на нападателя и сериозното предположение е трудно да се прогнозира бъдеще на Мораеш свързано с ЦСКА.

Борисов потвърди, че ще има свиване на бюджета на отбора, като уточни, че става дума за 30 процента.

На фона на обявените заплати може да се прогнозира, че само от трансфер на Мораеш може да се оптимизират около 10 процента. Но ако се завърне Шеридън, който също е със сериозна заплата, кой знае каква маневра няма да се получи, освен приходите по линия клуб-клуб. За тях обаче не знаем какъв процент е предвиден за румънската акула Джовани Бекали. Неофициални източници говорят за 50 процента.

Конкретно по Шеридън тръгна много тежко съмнение, че връщането му, освен по договор, е и въпрос на интерес по линията Джон Ингълс и свързани с него хора, както и Калоян Стоянов, който пък гравитира около Титан. Със сигурност от огромната за нашите стандарти заплата на ирландеца се храни не само той.

Борисов потвърди, че ще има масово освобождаване и преотстъпване на играчи, като имената съвпадат с тези, които вече оповеститхме. Като преотстъпени единствено ще оцелеят Слави Костов, Ангел Грънчов и Владимир Иванов. тошко Янчев, Антон Карачанаков, Коста Стоянов и Апостол Попов са средп малцината, които ще оцелеят при чистката и свиването на бюджета.

Много нестабилна е ситуацията около вратаря Раис Мболи. По-вероятно е той да си търси другаде хляба. Струва прекалено много по линията клуб-клуб, както и като претенции за лични условия.