Аз вярвам в младите български лъвове!

Публикувано на: 26.05.2012 18:15

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
"Шотландците са много силен отбор - без загуба в групата. Победиха Холандия на чужд терен и така объркаха нашите сметки. Играят изключително компактно и бойко, опитват се силно да контраатакуват и имат изключителен нападател - Джордън Родис, който играе в Хъдърсфийлд. За 42 мача е отбелязал 37 гола. Ние не разполагаме с такъв играч, а той е и голмайстор на младежкия национален отбор на Шотландия", каза пред Канал 3 селекционерът на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански.

И още:

"Моите очаквания са едно, а какво ще покажем на терена е съвсем друго. Ние тръгваме за тези два мача с намерението да спечелим нещо, поне 3 точки, които евентуално могат да ни дадат шанс да се класираме на бараж. Проблемът с наказанията на Александър Тонев и Пламен Илиев е сериозен. Знаете, че и Карачанаков се контузи. По-сериозният проблем е, че през пролетта голяма част от момчетата не играха. Това е съществената разлика между България, Холандия и Шотландия", каза селекционерът преди тръгването за лагер в  Ловеч.


Знам, че така и така не можете да ме понасяте. Знам, че имате тежки колики, като ми видите физиономията в администрацията на българския футбол. Но нека да си кажем някои истини.

1. Подобно внушение (б.а. - имам предвид Джордън) е извънредно хлъзгаво и немотивиращо. То е лично и в самозащита, но не и в полза на отбора. Същият гений от Лига 1 игра и в домакинския мач на Шотрандия срещу нас, но нещо го замениха в 60-ата минута и мачът завърши 0:0. Публиката може и да не знае, но на мен това ми е работата. Слушах изказваването и не вярвах, че го чувам. Не ми остана време да напиша докторат, но си мисля, че съм добре подготвен психолог. Не само по образование.

2. Играчите не играли в клубовете си. Някои имали едва 20-ина игрови минути. Връщам се нарочно и съвсем целенасочено и силно убедено към стара тема. Уточнявам, че не съм агент на момчето, но имам страхотни наблюдения. 27 мача и 6 гола в А група. Външен халф. Отбор, който през цялото време се бореше да оцелее. Вреоятно в по-силен тим би нанизал 16. Роден 1991 година. Доказан боец и характер. Казва се Иван Коконов. 1886 игрови минути. Защо плачем тогава? И как разбрахме, че играч от Терсера в Испания (четвърто ниво), е по-добър за офанзивата от него.

3. Когато внушаваме на отбора, че нямаме такъв играч ще кажа, че ние имаме поне наколко по-добри от въпросния голмайстор на Хъдърпсфийлд. Не бива да се разчита в съвременния свят, че няма информация. Такава има. А на мен това ми е работата. И ще ви кажа: никога не бих заменил Джордън Родис за Георги Миланов, за Александър Тонев, за Георги Костадинов, за Момчил Цветанов, за Жоро Терзиев, Страхил Попов, Росен Колев, Ради Кирилов, Иван Вълчанов, Иван Коконов.

Момчета, вие сте много по-големи!

Но вие сте родени тук. И някой иска да ви каже, че сте леваци. Не вярвайте на никого!

Аз ще бъда в Ловеч и вярвам, че ще видя това, в което вярвам.

В българските млади лъвове!

NB: Знам, че е убийствено трудно да си селекционер на младежкия национален отбор. Натискът е свиреп. Не от агентите. От клубовете. Знам, че е трудно да се наведеш на всички.  Но знам също, че това не е работа на момчетата. България има огромни шансове. И те не бива да се обстрелват!