Авторитет идва за Вълчанов срещу Шотландия

Публикувано на: 27.05.2012 10:03

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Кристияно Джарета
Младежкият национал Иван Вълчанов е мишена в предстоящата квалификация срещу Шотландия на 31 май от 19.30 часа в Ловеч.

Кристияно Джарета пристига сутринта в деня на мача заради халфа, напомнящ по ръст и стил на легендарния германец Томас Хеслер. Джарета всъщност не е скаут от системата на някой клуб, а техническият директор на италианския Новара. Той със сигурност е едно от най-сериозните имена във футбола на Ботуша и когато потегли лично нанякъде, се приема, че ситуацията е извънредно сериозна.

Преди година Вълчанов получи тежка контузия в мач срещу Малеш (Микрево) и претърпя операция в Барселона. Дълго време бе възстановяван.

Роденият на 28 септември 1991 година играч е продукт на академия "Христо Стоичков" в Етрополе, капитан е на отбора-шампион на България на старша възраст. През пролетта, след възстановяването си, Иван отиде в Монтана и постепенно навлезе в познатия си стил. На 19 май срещу Славия, в София, със сигурност предизвика интереса на специалистите по трибуните, които не го познават, с отличната си игра.

Преди 20 дни Новара привлече в своята академия защитника Алеко Алеков, роден 1996 година, именно от Етрополе. Показателно за нивото на състезателя е, че седмица след него в Новара акостираха за тестове двама национали от Левски, родени 1995 година, но бяха отпратени без позитив в оценката.

Джарета ще наблюдава Иван Вълчанов с идеята за първия отбор на Новара. Тимът изпадна от Серия "А", но все още не е съвсем ясно дали ще играе в Серия "Б". Работата е там, че може да остане в елита заради поредния корупционен скандал в италианския футбол и предстоящите тежки наказания на други тимове, включително изхвърляне при аматьорите.

Чавдар (Етрополе) ще домакинства на високия гост. Припомняме, че академия "Христо Стоичков" прави кастинг за деца, родени 1999-а и 2000 година на 2 юни от 14 часа. Стоичков лично ще прави подбора на играчите.