250 000 оплакаха смъртта на Лионел Меси

Публикувано на: 28.05.2012 21:17

Автор: Проспорт.бг

©Ройтрес
Един от най-големите спортни канали в САЩ и Латинска Америка "Фокс Спортс" предизвика паника сред любителите на футбола, след като разпространи новина за смъртта на футболната звезда Лионел Меси.

Официалната страница на американската телевизия в социалната мрежа Туитър публикува новината, че аржентинският маестро на Барселона е получил сърдечна недостатъчност по време на тренировка и е починал.

"Tрябва да обявим тъжната новина, че Лионел Меси е починал в следствие на кардиореспираторен арест по време на тренировка "RipMessi", написа официалният профил на "Фокс Спортс" в Туитър.

Само за няколко часа трендът RipMessi беше събрал над 250 000 говорещи за него в социалната мрежа (RIP Messi е съкращение от Rest in peace, Messi. В превод от английски - Почивай в мир, Меси).

Последва извинение на изданието, което твърди, че акаунта му в Туитър е станал жертва на хакери.
"Меси е жив и здрав, и в близките дни ще започне планираната си лятна ваканция", успокоиха от "Fox Sport" и припомниха, че Меси не е бил на тренировка, а е празнувал спечелената в петък вечер Купа на Краля, пише за любопитната случка вестник "Труд".