Юристите на ЦСКА напарвиха нов удар

Публикувано на: 01.06.2012 15:44

Автор: Проспорт.бг

©Официален сайт на ЦСКА
Борис Колев
Световната антидопингова агенция (WADA), е изпратила окончателното си становище до българската лаборатория по наказанието от три месеца на Костадин Стоянов, Румен Трифонов и Тодор Янчев от ЦСКА за употреба на забранени субстанции. Агенцията потвърждава, че няма да обжалва решението и то е окончателно.

Писмото от WADA е получено от шефката на нашата лаборятория госпожа Виолета Заркова, която е била преди това изслушана  по целия казус.

Финалната точка по този случай по този случай е поредно признание за юристите на ЦСКА, противно на твърденията за нечисти машинации на местна почва.

Припомняме, че най-напред Дисциплинарната комисия на Българския олимпийски комитет наложи тази санкция на тримата футболисти. Последва странна, според нормативната уредба, жалба на БФС, но при направения арбитраж жалбата на футболната централа бе отхвърлена и наказанието потвърдено.

Още на старта на подгряваний със страст скандал добилият сериозна популарност топ специалист по спортно право Борис Колев прогнозира на пресконференция, че санкцията ще бъде в рамките на 3 месеца. Той се аргументира със световната практика, а не на пропагандни емоции. Юристът бе категоричен, че това не е прецедент. За пореден път той и неговите колеги от ЦСКА излязоха прави.

Сега остава собствениците на клуба да реагират по текущите въпроси, следвайки сериазният европейски стандарт на собствения си юридически отдел. Все пак тези млади мъже нямат намерение да обличат екипите и да печелят купи и на терена.

Добиха вече достатъчна слава извън него.