Комисия с условия към Етър за стадиона

Публикувано на: 05.06.2012 17:48

Автор: Проспорт.бг

©bgsupporters.net
Футболният клуб и Община Велико Търново започват работа по обновяването на стадион "Ивайло" за участието на виолетовите в "А" група. Днес на стадиона бяха представителите на комисията на БФС по оглед на стадионите, в която бяха включени шефът на Лицензионната комисия Красин Кръстев, Неделчо Михайлов, Елена Ваташка и шефът на ЗС на БФС Георги Велинов.

На стадиона бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, гл. инсп. Иван Каназирски – началник отдел „Охранителна полиция“, гл. инсп. Стефан Николов – нач. сектор ОРТП, управителят на „Спортни имоти“ Пламен Колев, както и представителите на футболния клуб Стефан Атанасов и Цанко Цветанов, пише официалният сайт на Етър.

Огледани бяха както вътрешните помещения, така и секторите с трибуните, като комисията направи своите препоръки.

"Малко са стадионите, които разполагат с такава база и съоръжения, но в последните години нищо не е пипвано, затова трябва да придобие по-европейски вид, за да посрещате отборите от "А" група", заяви Красин Кръстев, който уточни, че по отношение на финансовите изисквания на БФС клубът няма никакви проблеми с лиценза. "Положителното в клуба е, че няма проблеми с финансите. Няма взимано решение за депозиране на предварителни суми в БФС“, добави Кръстев.

Сред задължителните изисквания са минимум 3000 седалки, обособени сектори за гостуващите и домакинските фенове с достатъчен брой тоалетни, обновяване на вип сектора, стая за допинг контрол, специални места за медиите и за тв предаването на мачовете, ремонт на съблекалните и санитарните помещения и др.