Манчев: Египет не е отбор за подценяване

Публикувано на: 05.06.2012 18:42

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
"Пакистанският волейбол е пълна мистерия, а египетският отбор не е за подценяване", смята контузеният разпределител на ЦСКА и националният отбор Георги Манчев. В последния сезон той игра в Ливан и има непосредствени впечатления от волейбола в страните от Близкия Изток.

"Това, че са мистерия не бива да ни притеснява. Това означава, че просто нямат волейбол на високо ниво, за да са познати. По-тревожно за мен е да не подценим Египет. Звучи малко несериозно като кажем Египет и волейбол, но това не е така. Докато бях в Ливан имах възможност да играя в турнира за Арабската купа срещу техния Ал Ахли, който е на практика половината им национален отбор. Диагоналът им Ахмед Салах е много опасен. Притежава всички присъщи на един добър диагонал качества - силен сервис, добра блокада, опасна атака. Ще бъде трудно. Не бива да се заблуждаваме, че Франция ще е единственият ни сериозен съперник в тази квалификация, която лично за мен е по-трудна от първата, тъй като напрежението да не се направи грешка ще е по-голямо", коментира още Георги, който в момента се възстановява от страховита контузия, получена в Ливан.

Той скъса кръстни връзки на коляното. Волейболистът беше опериран от д-р Иван Василев и в момента провежда процедури по раздвижване в Царско село при физиотерапевта Петър Панчев. Същият екип помогна и на националното либеро Теодор Салпаров при аналогична контузия. "Вече хвърлих патериците и се придвижвам свободно, но коляното ми няма да е готово поне още два месеца за натоварвания. Благодаря на ЦСКА, че ми помогнаха в този момент, въпреки, че и в клуба положението е тежко. Помагат ми и от федерацията, така че не се чувствам изоставен в този момент. Надявам се като се възстановя отново да изляза в чужбина", завърши Георги Манчев.