Не бих заложил на Ботев (Вр) при този замисъл

Публикувано на: 06.06.2012 22:44

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
За втори път в рамките на три дни Българският футболен съюз ме "хвърля в оркестъра". Първият беше за авангардното решение за увеличаване на броя на отборите в елитните групи. Нещо, което ми харесва и съм го мислил не един път и не от вчера. Доколкото си спомням моя скромност представи идеята на работно съвещание още преди 5 години в "Царско село". Та няма как да не подкрепя.

Днешното решение на Лицензионната комисия обаче съвсем ме въведе в топли чувства за висш пилотаж в административното маневриране. Дава се лиценз на всички за "А" група, стъпвайки на документацията от края на отминалата финансова година. Към дата 31 декември. Тя си остава от 16 отбора. Но пък ще има мониторинг да се види до 30 юли дали лицензираните ще могат да продължат и избутат първенството.

Веднага се сещам за няколко, които са в дълбок нокаут и ще съм прелюбопитен в какъв "външен вид" ще се представят в края на юли.

Да не си мислите, че говоря за Ботев (Враца)? Не бих заложил на това. Не. Съвсем не. И аз съм от онзи край. Ние сме жилаво племе и не вярвам хората там да се дадат без бой на ситуацията. Борчовете им са намигване в сравнение с други и много по-добре класирани.

Идват ми наум отбори, които били направили шампионата интересен, но пък не давали заплати няколко месеца. Други едни също от Северозапад, но на Запад от Враца. Два от четирите софийски са в особен финансов инсулт. Така и не става ясно откъде ще дойде "оросяването". Чувам също нездрави информации за един от новаците.

Дали пък две седмици преди началото на шампионата вече няма да има
преформатиране от 16 на по-малко? Предстои да видим.

Но на този ход биха завидели дори от Ордена на йезуитите.

Казвал съм и в други коментари, в предходни години. Дали се дразни някой, или не - Красен Кръстев е умен мъж и професионалист. Иска се достатъчно багаж да го измислиш така, когато си премазан от всепосочен натиск. До 30 юли другите да му мислят.

И да си поемат отговорността... по пътя към окръжните групи.