Момче от Интер на път за слава в ЦСКА

Публикувано на: 07.06.2012 10:31

Автор: Проспорт.бг

©adevarul.ro
Денис Алибец
"Меридиан мач" съобщава за възможността нападателят на италианския гранд Интер Денис Алибец, наричан още румънският Ибрахимович, да подсили атаката на ЦСКА.

21-годишният талант е собственост на “нерадзурите” от 2009 година, но така и не успя да се наложи в първия тим. През миналия шампионат той е играл за тима на Джика Хаджи Виторул (Констанца), според изданието.

Вероятно става дума за някаква техническа грешка, защото играчът през миналия сезон бе част от белгийския Мехелен, където записа 11 мача без гол, а в 8 от тях е влизал като резерва. Младият състезател няма нито един пълен двубой от тези 11. Преди това за Интер е влизал два пъти резерва. Все пак трябва да се отчете, че той е и доста млад. Роден е на 5 януари 1991 година. Иначе е юноша на Фарул (Kонстанца), откъдето вероятно идва и грешката.

За Мехелен през тази календарна година е влизал в 4 мача, за последен път на 3 март. Вероятно поради липсата на изява нападателят не е получавал повиквателни от националните отбори на северната ни съседка. След напускането на Констанца, където е имал 2 гола, до този момент младият играч няма реализирано попадение на професионално ниво. Няма надеждна информация как се е изявявал в Примаверата (б.р.- юноши до 19 г) на Интер.

Добрата новина при евентуално негово привличане е, че заплатата му няма да натежи на бюджета на ЦСКА. Просто Интер ще си я плаща. Или значителна част от нея. Трансферът щял да се реализира, само ако не бъде привлечен опитният и доказан голмайстор Мариус Николае. А вероятността това да се случи е много висока, поради високите финансови претенции на Николае и обявената трансферна сума за него.
 
Мениджър на високия 187 см нападател е Джовани Бекали, който вече се похвали, че ще доведе нов нападател на "Армията".