Романов: Унищожиха футбола в полза на аборигена Мърдок

Публикувано на: 21.06.2012 17:41

Автор: Проспорт.бг

©mirror.co.uk
Владимир Романов
Владимир Романов, собственикът на столичния Хартс, който инвестира в шотландския футбол от 2005 година изригна за пореден път чрез официалния сайт на "сърцата". Той винаги е бил последователен в своята позиция, зъ което в годините плати луди пари във вид на голоби.

"Футболната мафия, представлявана от бившите собственишци на Рейнджърс и медиите на Рупърт Мърдок са виновни за някои от най-тежките проблеми, които удариха шотландския футбол и не трябва да се допуска те да се върнат отново при никакви обстоятелства. Що се отнася до самия клуб, ние можем само да изразим нашите най-дълбоки съболезнования към неговите привърженици, които са били лъгани в продължение на толкова много години", обобщава Романов позицията на Хартс.

Управлението на шотландския футбол реши да попита самите клубове дали са съгласни да оставят в елита Рейнджърс, който е премазан от огромни дългове и на практика е езваден от Висшата лига.

"Това трябваше да се случи рано или късно, защото победите не са били постигнати със спортни средства, а чрез клевети, конспирации сред играчите и техни посредници, натиск върху реферите, които са толкова ценни за футбола, колкото футболните звезди. Всичко това доведе до кухи победи и унищожаване на футбола. Можем да припомним опитите за унищожаване на нашия клуб чрез данъчни петиции, чрез фалшиви заплахи за отнемане лиценза на клуба. Има една поговорка, че който копае гроб другиму сам пада в него", казва още Романов.

"Без тези хора футболът ще стане по-чист и по-силен. Без Мърдок цялото общество ще се подобри, особено спортът и културата. Феновете заслужават едно ново начало и трябва да приемат факта, че техният клуб ще отиде в по-долна лига, за да има ред в Шотландската професионална лига, без да се създава нелоялна конкуренция с други клубове. Що се отнася до лошото финансиране на шотландския футбол, то голяма част от вината трябва да бъде поставена пред вратите на медиите на Мърдок. Те плащат огромни суми на английските клубове, а в Шотландия, където футболът е покрепен от хората по-добре откъдето и да било в Европа, се предават по кабел само за абонати и се получават пари за фастъци от правата за излъчването им", безпощаден е Романов.

"Най-малкото това е дискриминация и протекционизъм за английския футболен продукт, а същото време в се правят каскади за развитието на играта в Шотландия, която е се счита за родина на футбола. Убеден съм, че е напълно реалистично да се зъздаде компания, която ще донесе на шотландските клубове най-малкото един и същ доход от излъчване, дори и да нарасне с 50-100 процента в следващите две-три  години. Това дружество трябва да бъде в ръцете на шотландските клубове и на тези, които искат да печелят по честен начин, а не по методите на Мърдок. Те живееха извън закона и морала и трябва да бъдат изгонени. Обществото не трябва повече да позволява унищожаването на почтеността на спорта, който е важна част от шотландската култура. Тя се унищожава в полза на медиите на един абориген", завършва в свой стил агресивно и цветисто собственикът на Хартс.

Забележка: Позицията на Романов предизвика огромна вълна на мнения през днешния ден. Стигна се дотам, че кръвният враг Хибърниън и неговите фенове започнаха масово да обявяват своята подкрепа за литовския руснак, който удари по масата и каза това, което никой в Шотландия не смееше да заяви открито.