ЦСКА заряза Холандия, заминава за Азия

Публикувано на: 21.06.2012 21:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ватърна мелница в Болу.
ЦСКА окончателно се отказа от Холандия за втори летен лагер и замени Страната на вятърните мелници с планински лагер в Болу, намиращ се в азиатската част на Турция, по средата на пътя между Истанбул и столицата Анкара.

Малко популярният у нас турски курорт, всъщност е интересно място с множество термални извори, поради което има славата и на лечебен център с добра хотелска база и прохладен климат през лятото. Другата добра новина е, че ако някой затъжи за вятърна мелница, то и в 270-хилядния град има къде да види останките на такива. Подобно на парк Рила, тамошния Национален парк Йедигюлер има седем езера. Пак подобно на Рила и Боровец, точно там се намира най-известният турски ски курорт Карталкая.

Отсъства информация за молитвените традиции на имамите наоколо, но това е добавка към пейзажа. Разстоянието е приблизително същото, колкото до Холандия. Вярно е, че повечето турски отбори предпочитат да водят лятна подготовка в Централна и Западна Европа, но пък традициите винаги могат да бъдат променени. След контролата с Торпедо (Москва) в 11 часа, в събота на Царско село, е много трудно да се каже кои ще са съперниците на армейците в контролите на съседния континент.  Азербайджанците обичат да ходят там по обасними причини. Говорят един и същи език. Нищо не се знае.

Чисто тактически такъв лагер може да се тлкува и като скрита тренировка за всеки съперник, който ще отреди жребия на 25 юни за Лига Европа. Разузнаването става сложно. Вярно, не са нужни камили, но все пак.

Забележка на Проспорт.бг: Всичко това е чудовищно непрофесионално! На 6 юни официалният сайт на ЦСКА обяви лагер в Холандия в периода 26 юни - 11 юли. Жалък факт за традициите и името на ЦСКА.