ЦСКА си взе вратар от чешката школа

Публикувано на: 26.06.2012 08:27

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Матуш Козачик
Роденият в Словакия на 27 декември 1983 година 193-сантиметров вратар Матуш Козачик може да се счита за ново попълнение на ЦСКА, след успешно преминатите медицински прегледи. Посредник при преминаването на стража е агенцията на Танев, а основен агент е кипърецът Елиас Елиа. Елиа работи успешно и с двата големи български клуба, защото по същата схема  на сътрудничество върна в Левски Станислав Ангелов, агент е на Емил Ангелов и на Станимир Стоилов.

През отминалия сезон Козачик на практика не пуска място за никого в Анортозис, влизайки за първи път при победа над грузинския Гагра с 3:0 в Лига Европа на 14 юли, миналата година.

Изиграл е 30 мача. Предния шампионат пази за Анортозис в 21 мача. Това е и най-успешният период на кариерата му. Той никога преди това не е имал статут на титуляр, където е играл, а това е било в чешки клубове, някои от които емблематични за Европа.

Матуш стартира в Кошице, но не играе. Пет сезона е в Славия (Прага), където играе сравнително рядко. Следват четири сезона в Спарта (Прага), където почти не играе. За това време има едва 19 мача.

С привличането на Козачик ръководството и спортно-техническият щаб на ЦСКА се надяват да са решили проблема след напускането на Раис Мболи.

Вчера в София е пристигнал и опорният халф Адам Вас, който обаче желае да получи пари  в аванс, преди да парафира с червените. Във всеки случай всичко ще се изясни в рамките на днешния ден, защото късно вечерта отборът заминава за лагер в курорта Болу, Турция.