Стефанов: Красимир Мечев е един червей

Публикувано на: 30.06.2012 13:09

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Венци Стефанов
Бившият треньор в юношеските формации на Славия Красимир Мечев е човекът,който е предложил пари на вратаря Стефано Кунчев, за да продаде европейската младежка квалификация с Австрия.

Това заяви самият клубен бос на „белите” Венци Стефанов, който разкри новината в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

Бившият съпруг на фолк-певицата Малина от отдавна е известен със склонността си към хазарта, като много от юношите на клуба са ставали свидетели на това, как по време на лагери, треньорът прекарва повечето време в казината.

Стефанов твърди, че треньорът Красимир Мечев, който преди време бе отстранен от школата на клуба, е човека, който е предложил 20 000 евро на Кунчев.

„Да, той е човекът, той търси как да се оправдае за всички тези неща. Стефано ми каза, че е той. Отдавна имах предположения за подобни неща, но след като научих и това, прекратихме работата си с него”, сподели собственикът на столичани в предаването по bTV.

„Търпях сина му няколко години, после търпях юноши от Стара Загора защото били надеждни. Държавата трябва да се намеси и съм сигурен, че ще се намеси, за да защити хората с висок морал като Кунчев. При нас тренират 600 деца. Гледаме ги като гъбки, а накрая дойде някакъв червей и провали всичко", завърши Стефанов.Аз вярвам на Стефано - ако всички футболисти са като него, ще се гордеем с нашия национален отбор”, за пореден път похвали играча си президентът.

В края на своето изказване ексцентричният бос на Славия назова имената на два клуба, чиито юношески формации редовно участват в нагласени футболни срещи. Според Стефанов това са децата на Спартак (Варна) и Спортист (Своге).

„Знае се какво е положението и БФС може да види как завършват тези мачове. Може да се потърси сметка на тези отбори, които участват в тези игри и те да бъдат отстранени. БФС може да прекрати тези неща като вземат лицензите на тези отбори, треньори”, коментира футболният бос.

„Футболисти и треньори стават част от това нещо. Мои играчи са ми казвали как футболисти на Своге взимат по 500 лева на мач, как от Спартак Варна някои юноши прибирали по 1000 лева. Срещите на детско-юношеските отбори ги правят през седмицата. Времето е удобно за залагания в Сингапур”, завърши Венци Стефанов, цитиран от Топспорт.бг