Сейнт Джонстън още не знае с кого ще играе в Европа

Публикувано на: 06.07.2012 17:44

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
УЕФА днес е информирала шотландсксия Сейнт Джонстън, че турският Ескишехир е покрил критериите на централата за евротурнирите и ще домакинства на своя стадион "Ататюрк" с капацитет 18 500 зрители във втория кръг на Лига Европа.

В понеделник обаче, Спортният съд в Лозана ще се произнесе по жалбата на Бешикташ за отнетото право за участие в Лига Европа, заради финаснсови нередности. При успешен изход на делото за тима от Истанбул, отборът на Ескишехир ще отпадне от надпреварата и шотландците ще гостуват  на уникалния със своята отмосфера стадион "Иньоню".

Междувременно българинът Бранимир Костадинов продължава да се подготвя със Сейнт Джонстън и изчаква възможните административни решения за работна виза. С въпроса се занимават юристи с възможно най-висок ранг и авторитет.

Нападателят започва да напасва на състава. На последната двустранна игра мениджърът Стив Ломас също се включи на терена. 38-годишният бивш халф на Уест Хем и Манчестър Сити започна да захранва нашия с пасове по земя, което се отрази веднага на неговата резултатност и заби 4 гола в рамките на 10 минути при игра на цял терен.

Треньорите са впечатлени от скоростта и издръжливостта на българина. Факт е, че изключително тежкият бегови тест в четвъртък донесе на Бранимир уважението на всички. Той просто бе най-добър, информират източници от Шотландия.

В неделя Костадинов ще играе срещу румънския Конкордия в контрола. В събота отборът на Сейнт Джонстън се прибира у дома в Пърт, след едноседмичен лагер в спортния център на университета "Сейнт Андрюс".