ЦСКА: Спас, Якимов, Шикабала и анонимните

Публикувано на: 07.07.2012 11:15

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Якимов
Близък до Спас Делев потвърди, че Стойчо Младенов е декларирал пред агента на играча, че иска Спас Делев. След това обаче и до този момент не е имало обаждане, още по-малко конкретно предложение към играча. Според същия източник Спас е готов да пренебрегне големите пари на Турция, ако бъде с финансови нива на договор поне колкото Коста Стоянов или Бандаловски. Той дори не претендира за заплатите на някои от чужденците.

Проспорт.бг потвърждава, че Спас Делев е готов да играе за ЦСКА при условията на упоменатите играчи и ако не се стигне до неговото привличане, то вината не може да поеме той. Впрочем, не бива лековато да бъде винен и неговия агент Николай Жейнов. Лесно би било да бъде обвиняван, заради бизнесотношенията му с Тодор Батков, но всъщност той е изглежда единствен който не е подавал иск в съда за неизпълнени ангажименти към представлявани от него състезатели.

Междувременно източник, поставил в писмото си до нас името и координатите си и който ние проверихме, потвърди съмнението за проблемите на другия роден в село Ключ актуален състезател на ЦСКА - Александър Якимов. Преди заминаването за Турция и особено в контролата срещу Торпедо, Якимов показа видимо качествена игра, при това срещу не съвсем дружелюбни защитници, каквито са руснаците. Пред ръководството той е бил похвален от спортно-техническия щаб за безупречната работа в тренировъчния процес, за всичко. Все пак, Якимов не беше включен в групата за Турция и остана в България да се чуди става ли футболист от него или не. Уж между другото, Якимов е бил посъветван да си смени мениджъра и проблемите му ще изчезнат. Проверка на Проспорт.бг показва, че агент на Якимов е...Николай Жейнов. Удивително е да се помисли дори, че Якимов не става за ЦСКА, а в лагера на армейците фланелката да обличат отчайващи недоразумения, като Мартина, Жиралди и всякакви още чужди анонимници с правилни агенти.

Старшията каза, че иска до неделя селекцията да е готова. Дано.

За финал още една информация. Проспорт.бг се добра и до името на играча, което е водило листа на желаните  от Стойчо Младенов  в новата селекция. Египетския национал Маохмуд Абделразак Шикабала от Залмалек е той. Роденият на 5 март 1986 година халф е наричан още Египетския Меси. Преди ЦСКА "на клона" е Болтън с оферта от 2 милиона евро. Тя е отхвърлена от "фараоните", а от ЦСКА е поискана сума в размер на 4 милиона евро. Информацията потвърди "железен" източник на Проспорт.бг, който живее и работи в Египет повече от две десетилетия.