Сейнт Джонстън с Костадинов прегази румънския Конкордия

Публикувано на: 08.07.2012 18:48

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Бранимир Костадинов засега ще остане със зеления екип на Ботев.
Сейнт Джонстън с Бранимир Костадинов в състава претрепа румънския Конкордия с 4:0, в контролен мач игран на "Грънджмуот стейдиъм" край Стърлинг. Българинът който игра и като нападател във формация с двама изнесени в атака и като ляв външен халф при формация с един изнесен нападател асистира и за две от попаденията във вратата на румънците от Букурещ. Двата гола с участието на Бранимир, плюс още един бяха нанизани в рамките на 4 минути между 70-ата и 74-ата. През първото полувреме "светците" бяха повели с 1:0.

"Шпагат" в главата доведе до прорезна рана около два сантиметра зад дясното око на българския нападател, но не е нищо сериозно.

Вече стана окончателно ясно, че процедурата по издаване на работна виза ще трае поне 6 седмици по специална система на точкуване, което поставя под въпрос финалното подписване на документи между състезателя и клуба, както и между двата клуба.

На мача обаче е имало скаути от континентална Европа, които са били пристигнали заради играч на Конкордия. След двубоя те са потърсили услугите на известен британски адвокат, който работи по случая с визата на Костадинов и са разговаряли с българина за ситуацията около него и възможността при провал на процедурата да се възползва от друга опция на Континента.

Бранимир Костадинов се прибира рано сутринта на 9-и срещу 10 юли и ще се присъедини към подготовката на Ботев (Враца), чийто състезател все още е.