Нов вариант: Мораеш в Стяуа, Алекс в ЦСКА

Публикувано на: 13.07.2012 15:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Алекс Пачурар
Продължават да се търсят начини за привличането на Жуниор Мораеш в Стяуа (Букурещ). В Румъния твърдят, че вече на ЦСКА е предложен Алекс Пачурар, който едва ли не само чакал да се качи на самолета.

Пачурар наистина играе на същата позиция, на която Мораеш. Играл е за Университатя Клуж, Динамо (Букурещ), Пандури, Стяуа и от година и половина отново за тима от Клуж. Именно последният му период е и най-успешен, защото за сезон и половина изиграва цели 58 мача и вкарва четири гола.

Ако ЦСКА прибере парите за Мораеш, то според румънците те ще имат достатъчно да разчистят някои дългове и да си позволят Алекс, който за разлика от Мораеш е на 30 години.

Отзивите за изявите на ремънеца наистина са много добри.

При всички случаи сагата "Мораеш в Стяуа" ще приключи на 19 юли. Ако тогава той играе срещу словенския Мура в Лига Европа е трудно да се повярва, че Стяуа ще се навие да го купи с оглед собствените ангажименти в евротурнирите. Или всичко ще се случи по-рано, или Мораеш няма да играе, или Стяуа ще престане да подсказва всеки божи ден варианти в румънските средства за информация.