Камата: Ловеч, подкрепете младите

Публикувано на: 22.07.2012 16:28

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Треньорът на Литекс Христо Стоичков остана доволен от двата успеха на възпитаниците си, които победиха с по 2:0 Етър и Нефтохимик в събота.

"Това, което тренираме, се получава все по-добре и в мачовете. Изглеждахме различно в сравнение с контролата с Монтана. Имаше хъс , добро темпо, немалко положения и хубави голове... Стараят се момчетата и горе-долу вече навлизаме в ритъм", сподели Камата.

Според него фактът, че оранжевите ще разчитат за новия сезон предимно на състав от младоци и юноши, не е притеснителен.

"Литекс като клуб и аз като треньор не се страхуваме да залагаме на младите. Да, наистина, 2/3 от тима ни са под 22 години, имаме и деца на по 15-16, но това е правилният път. Нормално е да правят грешки, да се притесняват понякога, но ние им вярваме и се стремим да ги подготвим за нелеките изпитания, които ги очакват. Аз съм минал по същия път и знам какво е, така че от моя страна те винаги ще имат насреща си човек, който ще ги разбира и ще им помага."

Старши треньорът на ловчанлии даде своята оценка и за изминалия месец подготовка. "В този период наблягахме предимно на кондицията и тактиката. Определено свършихме добра работа и сега имаме на разположение още 3 седмици да избистрим основния състав за старта на първенството. Остава ни да изиграeм още 4 контроли, в които да коригираме допуснатите досега грешки и слабости и да усъвършенстваме детайлите в играта ни. Всичко върви по програма и се надявам за 11 август Литекс да е напълно готов", допълни Стоичков.

Легендата на българския футбол призова Ловеч за повече подкрепа към младата генерация на оранжевите.

"Ще се радвам наистина, ако повече хора идват да дават кураж на тези момчета. За тях това ще е голям стимул и те по-лесно ще могат да разкрият таланта си. Те са израстнали в Ловеч, обичат града, нека публиката също им даде едно рамо и ги подкрепя винаги", завърши носителят на "Златната топка" пред официалния сайт на клуба.