И УЕФА алармира за висок риск на Сараево-Левски

Публикувано на: 26.07.2012 12:46

Автор: Проспорт.бг

©sport1.bg
Обстановката в Сараево става все по-напечена, след като и делегатът на УЕФА е заявил притесненията на централата за поведението на феновете по време на техническата конференция преди двубоя.

В късния след обед на граничен пункт Мокра гора автобусите с привърженици на Левски и пътуващите с тях автомобили ще бъдат посрещнати от местната полиция и ескортирани до столицата на Босна. Най-вероятно автомобилите ще бъдат локализирани на охраняем паркинг извън града, за да не предизвикат по твърда реакция на местните фенове.

Припомняме, че по време на първия двубоя в София, привърженици на Левски издигнаха изключително обиден за босненците транспарант с препратки към войната в бивша Югославия. "Ордите на злото", както се наричат феновете на Сараево пък вилняха из столицата, включително се сбиха на няколко пъти, както с привърженици на Левски, така и на ЦСКА. Няколко от тях получиха 6-месечни условни присъди за хулиганство, но пък властите в Босна заявиха, че те няма да бъдат ограничавани да посетят двубоя.

С българските фенове пътуват и представители на българската полиция, които да окажат съдействие на местните си колеги.