Екшън на "Герена", фенове на Левски бият

Публикувано на: 27.07.2012 14:58

Автор: Проспорт.бг

©Топспорт.бг
Луд екшън се разигра на "Герена" при завръщането на Левски от Босна и Херцеговина, където снощи селекцията на Илиан Илиев стана за срам, загуби с 1:3 от ФК Сараево и отпадна безславно от Лига Европа. Напрежението на "Георги Аспарухов" ескалира, а футболисти и журналисти дори бяха бити от разгневените ултраси!

Близо 150 обезумели привърженици на клуба окупираха съблекалнята и поискаха обяснение за бездушната игра. Илиан Илиев обаче беше залостил играчите си в съблекалнята, а полицаите едва удържаха феновете да не нахлуят и да ги пребият, предаде репортер на БЛИЦ.

Първоначално на "Герена" имаше едва 4-5 полицаи, които обаче усетиха, че няма да овладеят ситуацията и извикаха подкрепление. Униформените набъбнаха до 50-ина, а ултрасите бяха три пъти повече - около 150.

Привържениците крещяха и настояваха футболистите и треньорите да се явят пред тях и да им дадат обяснение за отпадането от евротурнирите. Пръв при феновете се яви Илиан Илиев. Наставникът очевидно беше уплашен от случващото се. Ядосаните фенове го засипаха с псувни.

"Много съжаляваме, разберете ни! Какво искате? Да влезете вътре и да убиете трима играчи ли?!", обърна се Илиев към привържениците, едва удържани от полицаите.

"Ти си шестият, който идва и само дава празни обещания!", гневяха се ултрасите.