Етър получи 720 хил. лева за нов терен

Публикувано на: 27.07.2012 18:52

Автор: Проспорт.бг

©bgsupporters.net
600 000 лева финансиране от държавата получи Община Велико Търново за пълна подмяна на тревното покритие на стадион „Ивайло", съобщи кметът на старопрестолния град Даниел Панов.

Парите ще се оползотворят за нов дренаж, цялостна подмяна на тревното покритие, изграждане на поливна система и дори отопление на терена.

Тъй като до старта на новото първенство на „А" група остава по-малко от месец, ремонтните работи ще започнат след края на есенния полусезон.

„Неотдавна премиерът Бойко Борисов бе на визита във Велико Търново и го запознахме с проблемите на стадион „Ивайло", а после на посещение бе и Симеон Дянков. Разговорите ни се оказаха много ползотворни и получаваме финансиране от 600 000 лева за подмяна на тревното покритие на „Ивайло", нов дренаж и поливна система, като имам идея да направим отопление и на самия терен. Това обаче няма да може да стане до началото на новия сезон в „А" група.

От вчера съм извикал архитект, който е проектирал и терена в Разград, започват да работят по проекта, който ще е готов до 20 дена. След това ще бъде направена обществена поръчка. Надявам се, както говорихме с Цанко Цветанов, след 10 декември работата да започне.

Дренажът не е правен от 50 години. Подмяната на тревното покритие и изграждането на поливна система ще продължат два-три месеца, така че от март Етър ще играе на нов хубав терен", заяви Даниел Панов.

Общината ще добави към тези 600 000 лева още 120 000 лв. за отоплителната система на игрището.