Павел Дочев си иска 235 532 лева от ЦСКА

Публикувано на: 04.08.2012 13:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Павел Дочев
Уволненият през 2010 г. от ЦСКА треньор Павел Дочев продължава да си иска 235 532 лв. неустойка. Частен съдия-изпълнител е дал удостоверение за сумата на 27 юли. Според адвокатите на Дочев сметките на ЦСКА би трябвало да са запорирани.

Заради лоши резултати - две загуби и реми в първите три кръга на първенството, треньорът бе уволнен на 16 август 2010-а. ЦСКА не изплати неустойка и Дочев заведе дело в Софийския районен съд. Футболният клуб продължава с опитите да бъде развалено споразумението за прекратяване на договора, но на първа инстанция районният съд отказа. ЦСКА обжалва пред Софийския градски съд.

"Отборът винаги е бил близък до сърцето ми, каза Дочев. "Желая само най-доброто на ЦСКА. Начинът, по който ръководството се отнася към бившите си служители, не отива на отбор от европейска величина."

Адвокатите на Дочев твърдят, че ЦСКА отказва да приеме частен съдия-изпълнител за опис на цялото движимо имущество. След отменяне на първия сега предстои повторен, който е насрочен за 29 август.