Груев влиза в щаба на Балъков в Черноморец

Публикувано на: 07.01.2009 10:17

Автор: Костадин Савов

©rot-weiss-erfurt.de
Илия Груев
Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Красимир Балъков ще има още един помощник в спортно-техническия си щаб. В четвъртък от Германия пристига бившият  футболист на Нафтекс Илия Груев, който от петък ще поеме своите задължения на треньор в бургаския клуб.

Груев е добре познат на многобройните привърженици на футбола както в страната, така и в града край морето, като за времето, прекарано в Бургас, се превърна и в един от любимците на местната публика.

Именно в Бургас възпитаникът на школата на столичния Левски записа едни от най-силните си изяви като футболист, което накара специалистите от немския елитен Дуисбург да го забележат и по-късно привлекат в състава си.

Халфът има богат опит от мачовете си в Първа и Втора Бундеслига, успешно положи и  изпити за треньорски лиценз. До назначението си в Черноморец Груев работеше като треньор на юношите старша възраст в отбора на Рот-Вайс (Ерфурт).

С ангажирането на Илия Груев треньорският екип на "акулите" се сдоби с още един специалист, който е привърженик на немската дисциплина и точност. В щаба на Красимир Балъков вече работят кондиционният треньор Трендафил Терзийски, Йончо Арсов, който е завършил треньорска школа в Кьолн, както и Любомир Шейтанов, който е известен и с това, че не крие пристрастията си към германския футбол.