Божинов: Искам да се докажа в Ман Сити

Публикувано на: 07.01.2009 12:58

Автор: Костадин Савов

©Гонг
Българският нападател Валери Божинов изяви желание да изпълни договора си с Манчестър Сити. Божинов е обвързан с английския клуб до 30 юни 2011 година и иска да докаже качествата си на "Дъ Сити ъф Манчестър", след като в последните 18 месеца получи малко възможности за изява заради две тежки контузии.

Интерес към българина праяви италианският Лацио, но нападателят е твърд в  намерението си да остане на Острова и не желае повече името му да бъде свързвано със спекулации за евентуален трансфер в друг клуб.

"Във връзка с появилите се информации за интерес към мен от страна на италиански отбор и евентуалното ми преминаване в него искам с цялото си уважение към въпросния голям клуб и всички останали, следящи случващото се с мен, да заявя, че на този етап единственото ми желание е да изпълня оставащия ми договор с Манчестър Сити.

С представянето ми в следващите 2,5 години искам да се отблагодаря както подобава на феновете, ръководството и мениджъра на настоящия ми тим за помощта, която ми оказаха в тежките за мен моменти и за безценната им подкрепа от мига, в който бях привлечен в клуба.

Амбицията ми е да се завърна на терена още по-силен отпреди и да дам всичко от себе си за възхода на Манчестър Сити. Поради тази причина искам да помоля да се спре с трансферните спекулации около моето име, тъй като категорично заявявам, че плановете ми са свързани единствено с бъдещето ми в Англия. Затова и сега съм концентриран единствено върху възстановяването си от контузията в ахилеса и се надявам с помощта на физиотерапевтите и треньорите да успея да се завърна в игра колкото е възможно по-скоро.

Искам да докажа, че мястото ми е в Манчестър Сити и мениджърът Марк Хюз може да разчита на безрезервната ми отдаденост към отбора", казва Божинов в декларация до всички медии, разпространена чрез официалния клубен сайт на Манчестър Сити.