Камата: Литекс е точният модел за развитие на футбола в България

Публикувано на: 16.08.2012 15:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Наставникът на Литекс Христо Стоичков сподели пред официалния сайт на клуба, че е удовлетворен от изминалата предсезонна подготовка и, че отборът му е готов за старта на първенството. Според Камата това, което става в неговия тим в момента, е правилният модел за развитието на българския футбол, а фактът, че целият тренировъчен процес и контроли са преминали в България въобще не е притеснителен, тъй като и в Ловеч условията са били на европейско ниво.

"Доволен съм от подготовката, от старанието на играчите. Всички, които започнаха от първия ден, се трудят усърдно, което е радостно. Бих казал, че на 95 процента е привършила селекцията в отбора. Остават още няколко дни. Предполагам, че до сряда ще има още един нападател, но горе-долу това ще бъде. Може би много хора се чудят как Литекс ще може да се противопостави на другите отбори, но тях ги видяхме какво могат в Европа.

Показаха се само с новите си екипировки. Какво играят – се видя. Затова изобщо не ме е страх да изляза с тези играчи, които имаме сега. И аз съм минал по този път. Това е моделът футболът в България да тръгне нагоре – с момчета от школата, българчета, а не с чужденци, на които дори не им знам имената. Мога само да се гордея, че работя тук", категоричен е Стоичков.

"Тези млади момчета ме карат да съм щастлив – тренират добре, играят добре, искат да се изявят. С малки изключения, например отделни части от контролата със Стяуа, се представиха добре. В контролите точки не дават, затова не се притеснявам от резултатите. Аз съм спокоен и уверен, че момчетата ще излязат на терена и ще покажат какво са научили.

Къде виждам Литекс? Играем мач за мач! Ние не правим сметки! Тези, които правиха сметки, май им излязоха без кръчмар", заяви легендата на българския футбол.

Той не пожела да коментира слуховете в медийното пространство относно неговото бъдеще. "Цялото ми внимание е насочено около подготовката в Ловеч. На този етап не съм водил преговори с никого. Не мога да бъда поставян в друг отбор без да има дори и първоначални разговори. Други теми, освен Литекс, много малко ме вълнуват. Когато съм на работа на едно място, уважавам хората, там, където съм", заяви Камата.

Феновете на Литекс пък можаха да видят в действие Стоичков и на футболния терен. Легендарната осмица на Барселона спази обещанието си и взе участие в мач срещу местния тим на Каталунците. Носителят на Златната топка взриви на няколко пъти трибуните с атрактивни финтове и удари, но вратарят на противника му спаси всичко. Камата, който бе бурно аплодиран при всяко свое отиграване, все пак се разписа с мощен шут от дузпа и изравни резултата в редовното време.

Шоу-мачът завърши реми, а за емоция на публиката бяха изпълнени и по 3 дузпи, където легендата нацели страничната греда, след което джентълментски поздрави съперниците си и се снима с всички желаещи.