Дел Боске: С Мартинес Байерн вдига класата си

Публикувано на: 18.08.2012 13:22

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Селекционерът на световния и европейски шампион по футбол Вистенте дел Боске говори пред вестник "Билд" за почти сигурното ново попълнение на Байерн Хави Мартинес. Играчът на Атлетик (Б) ще се превърне в най-скъпия трансфер в историята на баварците и Бундеслигата - 40 милиона евро.

"Байерн ще спечели много с привличането му. Той е супер футболист и невероятен човек. Вижда почти целия терен по време на мач. Баварците могат да бъдат само поздравени за избора си", коментира Дел Боске. Халфът трябва да разреши проблемите на отбора в дефанзивен план.

"Съотборниците му и феновете много бързо ще го заобичат. Като футболни качества може да бъде сравняван с бившата световна звезда Патрик Вийера. Роден лидер е, играч с всички необходими качества. На Атлетик няма да им бъде приятно да го продадат, но с него Байерн ще се качи на едно по-горно стъпало. Наистина топ клуб за него."

"За Испания винаги е било добре, когато наши играчи биват привличани от най-силните отбори в чужбина. Това помага за развитието на състезателите, а Хави е част от бъдещето ни", каза още един от най-успелите треньори в света.

Очаква се следващата седмица всичко по трансфера да бъде окончателно договорено. В петък агентът на Мартинес и неговият брат Алваро са постигнали разбирателство около договора му, който ще бъде за пет години. Единствено с президента на Билбао Жосу Урутиа не може да се стигне до споразумение.