Разследването срещу БФВолейбол продължава

Публикувано на: 20.09.2012 11:30

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Започналото в края на август разследване за длъжностно присвояване в Българската волейболна федерация (БФВ) продължава и никога не е било прекратявано.

Това заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова. Разследването бе образувано в края на август, след като проверка в БФВ на Агенцията за държавна финансова инспекция откри непроведени обществени поръчки на стойност 1,4 млн. лв. без ДДС, както и че липсват приходи от Световна лига 2011 в размер на около 600 хил. долара.

Преди дни обаче шефът на волейболната федерация Данчо Лазаров заяви, че БФВ е платила 72 400 лв. глоби, с което всичко било изчистено. "Важното е, че вече всичко е пито-платено и сметките са чисти", каза в интервю за в. "Труд" Лазаров.

Споменатата от волейболният шеф сума представлява само административната глоба, наложена на федерацията, поясниха магистратите. "Плащането на тази глоба в никакъв случай не спира разследването за длъжностно присвояване в БФВ, което прокуратурата прави и в момента. Изчистването на задължения по административно производства няма никакво отношение към хода на наказателното производство", категорична бе говорителката на СГП Румяна Арнаудова.

"Когато има престъпно нарушение на Закона за обществените поръчки, логично е да има наказателно производство и то да не приключи с глоба", заяви пред "България Днес" градският прокурор на София Николай Кокинов.