Марешки: Гонзо беше на проби в Локомотив

Публикувано на: 13.10.2012 21:09

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Георги Иванов
Собственикът на Локомотив (Пд) Веселин Марешки хвърли бомба - обяви, че Георги Иванов е бил само на проби на "Лаута". А новият треньор ще е Стефан Генов-Чечо.

"Гонзо, който е много добро момче, го взехме на проби", заяви бизнесменът пред БНТ. "Аз съм доста ангажиран човек и се видяхме само за 15 минути, но не се разбрахме. Разделихме се обаче най-приятелски. Гонзо ми беше предложен от други хора, на които просто се доверих. Предполагам, че и той се е предоверил. Стефан Генов е възпитан и спокоен човек, а и почти целият му живот е преминал на "Лаута".

Гонзо отказа да влиза в полемика: "Да, вярно е, първоначално имахме само един кратък разговор. Останаха неизяснени неща и в крайна сметка не се разбрахме."

Годишният бюджет на Локо е 2 милиона лева, съобщи още Марешки. И добави: "Всяко плащане го правя на мига, в който се появи. Но не ме удовлетворяват резултатите. Затова поемам инициативата да взема нещата в свои ръце. Без да се доверявам повече на хората, които досега са работили в клуба (б. р. - явно има предвид подалите оставки Христо Бонев и Атанас Узунов)."

На 19 октомври Марешки ще стане официално собственик на Локо и притежател на контролния пакет акции на Константин Динев. Насрочено е извънредно общо събрание на акционерите, на което ще стане смяната на властта и на членовете на Съвета на директорите. Марешки няма да влиза в тричленния борд, който ще бъде оглавен от доверения му човек на "Лаута" адвокат Николай Почеканов. Той ще се води президент или директор. Другите двама в управата пък ще са счетоводителката Петя Диковска и 29-годишният варненец Владимир Александров, също доверени хора на Марешки, твърди вестник "Труд".

Новият треньор Стефан Генов води Локо без договор в контролата с Любимец - 2:0. "Не съм подписал още, но не съм и на проби", каза специалистът. "Нямам намерение да си тръгна въпреки сложната организационна обстановка. Но не обещавам големи неща и чудеса."