Майкъла ще свива разходите с изпълнение на "черен списък"

Публикувано на: 14.10.2012 12:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Джонго Присо-Дядото
Нов черен списък вече се изготвя в ЦСКА. След като се запозна със заплатите на футболистите, Георги Илиев е поискал докладна от треньора Стойчо Младенов с имената на тези, на които не смята да разчита през пролетния полусезон.

Майкъла вече обяви, че иска да намали фонд работна заплата В ЦСКА с 250 000 лева на месец. Дотам обаче може да се стигне само по два начина. Първо, чрез освобождаване на състезателите, които получават много, а не играят нищо, и второ - с намаляване на месечните възнаграждения на голяма част от отбора.

"Тема Спорт" информира, че Георги Илиев е поставил въпросителен знак до заплатите на доста хора в ЦСКА. В това число влизат треньорът Стойчо Младенов, помощникът му Анатоли Нанков, почетният президент Димитър Пенев и част от футболистите. С тях предстоят разговори за намаляване на възнагражденията им. Идеята на Илиев е да им предложи нови договори с двойно по-малко пари, а разликата да си получат само при постигане на определени резултати.

По време на зимната пауза в шампионата армейците ще опитат да продадат камерунеца Присо. За него те платиха 250 000 евро на АЕК Ларнака, но сега са готови да го изтъргуват за над два пъти по-ниска сума. Само и само да си спестят сериозната му заплата.

Идеята е от следващото лято в ЦСКА да има не повече от петима чужденци.