Подпалиха ресторант на Димитър Христолов

Публикувано на: 13.01.2009 10:53

Автор: Проспорт.бг

©plovdiv24.bg
Проблемите около президента на ПФК Ботев - Димитър Христолов не спират. Тази сутрин е изгорял ресторант "Българи" в Пловдив, който е построен на терен собственост на Христолов.
Рано тази сутрин пожар е лумнал в ресторант "Българи" в ЖК "Тракия".

Информацията била съобщена от читател на Пловдив 24 и потвърдена от инспектор Георги Кунев от пожарната. Сигналът е подаден в 5.28 днес. На място са били изпратени шест пожарни автомобила и, благодарение на бързата намеса на огнеборците, е спасен складът и офисът на заведението, както и фабрика за маратонки, намираща се в непосредствена близост. Залата обаче е напълно съсипана. Причините за пожара не са известни. Кунев обясни, че по случая ще се води следствие.

Земята, върху която се намира ресторантът, е собственост на президента на "Ботев" Димитър Христолов. Самият той отрича ресторантът да е негов. По непотвърдена информация обаче заведението вероятно е в ръцете на приближени до Христолов, тъй като, както се знае, всички футболисти на Ботев се хранеха там, а самият президент на "канарчетата" провежда там доста от срещите си.

Заледяване се е получило на бул. Освобождение пред ресторанта. Използваната за гасенето на пожара вода е замръзнала от ниските температури, които днес пак паднаха под -10.
Спасени са съседният цех за обувки, собственост на Христолов, както и офиси.


Шефът на Ботев нарече "глупости" подозренията, че пожарът е умишлен и че това е поредната атака срещу него заради провалената сделка на пловдивския клуб.