Вече очаквам да ми щракнат белезниците

Публикувано на: 31.10.2012 12:12

Автор: Георги Атанасов, sport1.bg

©sport1.bg
Георги Атанасов
Знаете, че не обичам да се изтъквам, но какво да сторя като зорлем ме правят пророк или ми подават пас на празна врата. Доста често Батков, понякога Боримиров или дуета СС, напоследък и Тонев, а тези дни и депутатът от „Атака“ Десислав Чуколов, който щял да внася законопроект, предвиждащ затвор за всеки, който скандира на стадиона „Долу Левски!“...

Да се смееш ли, да плачеш ли? В крайна сметка май ще трябва да почерпя парламентарния самодеец от семейната партия на Волен Сидеров. И как иначе – неговата комсомолска инициатива доказва колко справедлива е битката, която водя повече от две десетилетия срещу държавните привилегии за клуба от Подуяне. Малко след като написах, че очаквам решение на Народното събрание за задължителната титла на Левски по случай вековния юбилей на „сините“ през 2014-та, младият Деси с пълна сила удари камбаната на Директивата. Сега казва какво може и не може на трибуните, а утре ще назначи шампион на страната по целесъобразност?! Познайте от веднъж!

Така значи - не може да се скандира срещу държавния тим от „Сухата река“, който си е присвоил името на национална светиня?! А срещу великата Българска армия, стигнала преди сто години пред стените на Цариград с бойния вик „На нож!“ - може? Срещу Ботев, Раковски и Бенковски – няма проблеми? И срещу „евреите“ от Славия – кой пък ги брои тях за живи?

Усещате ли за какъв злокобен геноцид, облечен в лъжепатриотизъм, става дума? Като не искат да се вика „Долу Левски!“, да сменят фирмата на тарикатите от Подуяне, приватизирали лика на Апостола. Защото както са тръгнали, утре като нищо ще превърнат стадиона в затвор за другомислещи, тоест за тези, които не са привърженици на тима на Държавна сигурност. По примера на чилийския палач Пиночет отпреди четири десетилетия. А за да бъдат напълно спокойни, че никой няма да разваля идилията, току-виж предложили затвор за такива „престъпници“ като ... Нюанджи или Паломино?! Хем черни, хем си позволяват да огорчават „божествения“ тим...

Майтапът настрана, вече започвам сериозно да се притеснявам от ... белезниците
. Все пак от много време водя гражданска битка срещу антисоциалното явление, наречено ФК „Левски“, и в тази насока имам доста греховни патенти - „отбор на всички власти“, „отбор без народ“, ФК „Агент“, „параолимпийци за 1-17“, „фашизоиди от нарко-сектора“ и т.н. Не знам дали някоя от тези метафори по адрес на партийно-милиционерско-мутренския клуб от Подуяне не попада в забранителния списък на Чуколов?

Имах намерение да беседваме по други теми, този път международни след съдийските престъпления миналия уикенд в Англия, но придворният на Волен Сидеров ме отклони чрез своя трогателен законопроект. Признавам – подобна идиотщина не съм очаквал дори от доносника Георги Марков (агент Николай), от Гугутката или от най-мазните сини медийни свирки. В крайна сметка и най-ортодоксалният левскар, ако е що-годе нормален индивид, би трябвало да разбира, че на спортната арена всички са равни, а словесните крайности имат метафорична природа. Има ли смисъл да обяснявам, че в този контекст „Долу Левски!“ визира не Апостола, а спортистите от определен, в нашия случай частен клуб? Или Деси ще задължи агитките на другите отбори да викат вместо „Долу Левски“ - „Долу Чорни!“?! А може би е по-добре да изрови от архива Решението на ЦК на БКП от юни 1985-та и да възстанови „Витоша“?

Парламентарната инициатива на платените „патриоти“ за пореден път ме навежда на мисълта за абсурдния, антиспортен, статут на „Левски“. Без значение дали става дума за футбол или за другите дисциплини. Вероятно се досещате защо и на стадиона, и в залата, и в басейна, и на хокейната площадка, и на ринга, и на тепиха, и на шахматната маса „сините“ състезатели са обладани от мания за величие и непогрешимост, подхранвана от такива „народни хрантутници“ като споменатия Чуколов. И защо техните фенове размахват свастики пред цяла Европа, възпяват касапницата в Сребреница и чупят глави от засада в тъмното.

За зла участ в Булгаристан винаги се намира някой демагог, имитатор или направо слагач като депутата Деси. А, бе младеж – какво ще се получи, ако „неправилният електорат“, скандиращ „Долу Левски!“, си поиска обратно стотинките, които формират тлъстата ти заплата? И защо не внесеш законопроект срещу циганизацията и денационализацията на страната, ами си тръгнал да се правиш на по-католик от папата?

Ако измишльотините на Чуколов случайно получат парламентарно покритие, а това като нищо може да се случи имайки предвид какви кретени от различни цветове са се намърдали в Народното събрание, у нас ще бъде наложена груба административна диктатура на спортното поле и около него. А оттук остава само една малка крачка до още по-драстично ограничаване на личната и обществената свобода. И всичко това само заради комфорта на отбора на всички власти от „Герена“, припознат за национална кауза от такива като   услужливия „народен избраник“, подписал преди последните избори офшорна декларация за вярност към вожда Волен...

Мракобесните намерения на споменатия депутат и неговите сподвижници от сектата „Атака“, смятана за мръсна дума в Европа,  илюстрират цялата абсурдна същност на явлението „Левски“ в неговата спортна интерпретация. Близо век този клуб е морален тумор в обществения организъм на България, поддържан и възпроизвеждан чрез държавни привилегии, преференции, бонуси и всевъзможни  аванти. Не е необходимо да връщам лентата много назад, тъй като достатъчно сме говорили за историческите престъпления на сините узурпатори на  Апостола.

Ще поема подаването на празна врата от г-н Чуколов и ще припомня, че най-големите безобразия през последните двадесет и повече години в нашия спорт неизменно са предизвикани от специалния, казионен статут на „Герена“. Именно тази социална деформация, която депутатът иска да циментира чрез „закон“, е в основата и на мутренският рекет с ВИС-2 на екипите, и на подарената „безсрочно и безвъзмездно“ държавна база в Подуяне, и на Сателитната система с нагласените резултати, и на съдийският произвол и двойния стандарт на БФС, и на автогола ва Легендата, и на касапницата срещу Карачанаков... Мога да продължавам до следващото влизане на „Атака“ в парламента.

Ако все още са останали мислещи хора у нас, час по-скоро трябва да бъде даден граждански отпор да парламентарната гавра с демокрацията, намирисваща на нов „Член Първи“ в спортен вариант, от който  направо може да се мине към улична разправа с опонентите. И без това в сектор „Б“ не от вчера се развяват ликовете на военнопрестъпници като Христо Луков, най-верният човек на Третия райх у нас по време на Втората световна война. Дали това обстоятелство ще залегне в законопроекта на Чуколов или според ценностната система на депутата лидерът на фашистките легиони е „патриот и родолюбец“?

Най-добре ще бъде човекът на Волен Сидеров да внесе предложение за преименуване на ФК „Левски“ да речем на ФК „Спартак“ (Сф), и без това МВР е общият им стопанин, за да няма разминаване с буквара. Пардон, не съм прав, защото вождът на робите, предвестник на Октомврийската революция, май беше с произход от нашите земи и няма как да се вика „Долу Спартак!“...