Христо Йовов отива на разговор с ЦСКА в Кипър

Публикувано на: 14.01.2009 11:22

Автор: Проспорт.бг

©Антон Станков
"Синият" Христо може да смени фланелката точно, когато "червения" Данчо може да си тръгне.
Финансовата несъстоятелност на Левски окончателно извади Христо Йовов от списъка на "сините" за зимната селекция, независимо, че старшията Емил Велев го вкарваше в отбора на всяка пресконференция. Сега на лагера в Кипър Христо ще играе, но в контроли на местния си тим, една от които ще бъде посетена от левскарите, като част от културната програма по време на подготовката.

На 20 януари за Агиа Напа заминава и ЦСКА. Източник на Проспорт.бг от Борисовата градина твърди, че отдавна е подготвена среща с Йовов. На нея той ще изслуша предложението на "червените", което няма да бъде бомбастично, но сериозно за стандартите и не по-лошо от условията на кипърския тим на Йовов. "Нещатни счетоводители" твърдят, че играчът се е оженил подходящо за богат тъст и парите не са нещо, което на всяка цена ще повлияят. Но една добра оферта би върнала семейството близо до близките им в София.

Юношата на Байерн се размина през 1999 година с ЦСКА. То бе част от мащабната селекция тогава, но след оттеглянето на Мултигруп, Любослав Пенев нямаше средства да го привлече от Мюнхен 1860 и Христо бе уреден за Литекс, където записа много силен дебютен сезон.

Усилието за Йовов е в някаква степен опит да се удари по самочувствието на Левски, отколкото да се търси състезател с решаваща роля. Но пък той е достатъчно опитен да може да бъде полезен.