Жейнов: Бюджетите в клубовете се управляват от некадърници

Публикувано на: 14.11.2012 10:29

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Николай Жейнов
Когато се говори за схеми, е хубаво да се види какви са те, след като някой ги е разкрил, отсече за "Стандарт" мениджърът Николай Жейнов. Той влезе в битка с Георги Илиев заради Спас Делев.

"Майкъла каза "А", сега чакам да чуя и "Б". Ще ми е интересно. Плюс това няма от какво да се срамувам. Аз след Николай Манчев и Тодор Тимонов не съм докарвал играч на "Армията". Едно от тези две "дървета" донесе на ЦСКА печалба от 350 000 евро. Нека видим обаче кой и как води играчи в ЦСКА след Манчев и Тимонов. Клубът ме е търсил единствено за съдействие при продажби на футболисти. А това не е лесна работа. Най-лесно е да докараш някого. Вкарвал съм пари. И то добри. Единственото, което съм си позволил, е два пъти да препоръчам играчи на ЦСКА, но трансферите са осъществени от други. Не съм участвал в тях. Първият е Гранден. След това насочих Димитър Борисов към Янис Зику", заяви Жейнов.

"Българският футбол има един проблем. Всеки клуб има плюс и минус в бюджета си - продажби и купуване на играчи. Този процес обаче е оставен в ръцете на хора, които са пълни некадърници. Едни по желание, други по неграмотност завличат клубовете с милиони", завърши агентът.