Георги Гергов купува Локомотив (Пловдив)

Публикувано на: 15.01.2009 13:16

Автор: Гаро Тахмисян

©plovdiv24.bg
Георги Гергов
Бизнесменът Георги Гергов е започнал преговори за закупуването на Локомотив (Пловдив), потвърдил самият той за Пловдив24.бг. Преговорите между него и Галя Топалова са още в начална фаза и подробности около тях не бяха разкрити. Сегашната собственичка обаче не беше открита за коментар.

Припомняме, че бизнесменът даде еднократна сума под формата на спонсорство на ПФК Ботев. Тогава Гергов имаше намерение да води по-сериозни разговори с президента на "канарчетата". По неясни причини не се стигна до нищо по-сериозно.

Вероятно това е повода собственикът на Международен панаир Пловдив и други важни обекти в града да премине към разговори за придобиване на собственост в другия пловдивски отбор. Последната пловдивска придобивка на Гергов е ТВ "Ероком България". В началото на тази година избухна минискандал, след като стана ясно, че той е вдигнал капитала на фирмата, чрез която участва в управлението на Международен панаир Пловдив и на практика е станал мажоритарен собственик там.

Днес след обяд Георги Гергов ще се срещне с фенове на Локомотив Пд. Очаква се след срещата той да даде повече яснота около водените преговори и намеренията му към клуба.