Ферари чака Фернандо Алонсо за 2011 година

Публикувано на: 15.01.2009 15:41

Автор: Костадин Савов

©БГНЕС
От отбора на Ферари за пореден път оставиха отворена вратичка за пилота на Рено Фернандо Алонсо. Според медиите в Италия, Фернандо е подписал договор с Ферари за 2011 година. За сега обаче и Фелипе Маса и Кими Райконен остават в отбора. Президентът Лука ди Монтедземоло заяви преди няколко седмици, че за момента е щастлив с тях. Запитан за Алонсо, шефът на отбора Стефано Доменикали заяви:

"Трудно е да се добавят нови неща по темата. Нашите пилоти са подписали договор и ние сме доволни от тях. Кой знае какво ще се случва за в бъдеще. Трябва да се концентрираме върху настоящето. Фернандо е велик пилот, но ние сме доволни от Кими и Маса."

Доменикали също така разясни, че пилотите на Ферари получават еднакви заплати, въпреки големите постижения на Маса и слабото представяне на Кими. Въпреки това, тази година Фелипе ще е с по-малкия номер на колата си (номер 3 бел.р.) "Ние не даваме предимство на никой. Те получават еднакъв шанс и в края на сезона ги съдим по техните резултати", завърши Доменикали.