Костадинов завърши есента с победа и дузпа

Публикувано на: 04.12.2012 08:56

Автор: Проспорт.бг

©1fctatran.sk
И дузпа.
Бранимир Костадинов и неговият словашки Татран (Прешов) завършиха есенния полусезон с победа, а българинът изработи дузпа за успеха над гостите от Спартак (Миява).

Още в 30-ата секунда младият Марчин се възползва заспиването на съперника и с пробив от ляво на атаката простреля вратаря Солнrчка.

Меле при ъглов удар в 26-ата минута прати топката при капитана Петер Петраш. Бившият защитник на Левски,п който направи много силен мач реализира с безпощаден изстрел от 4-5 метра.

Силните изяви на вратаря на гостите и неконцентрацията при завършващия удар спасиха Спартак поне от 5 гола пасив през първата част.

В 59-ата минута от нищото гостите намалиха и за около пет минути възпитаниците на треньора Ладислав Тоткович показаха смwщение, като веднъж можеха да допуснат дори втори гол.

Татран обаче много бързо си върна контрола с тотална преса още в половината на съперника и след серия пропуснати положения се стигна до 87-ата минута, когато Бранимир Костадинов се врязd на скорост в наказателното поле и бе сълборен за наказателен удар. Зад топката на бялата точка застана Петраш. Капитанът обаче би в обсега на вратаря Солнечка, който изби, но в краката на Петраш. Вторият опит на защитника завърши по същия начин - в ръцете на Солнrчка.

Бранимир вече се прибра в България и планира през тази седмица да посети колегите си от Ботев (Враца), както и да ги подкрепи от трибуните в последния мач от есента срещу Черно море.