Кака заминава при Мартин и Валери за 150 млн.

Публикувано на: 15.01.2009 23:51

Автор: Проспорт.бг

©daylife.com
Кака
Бразилският виртуоз на Милан Рикардо Кака е на път да стане съотборник на Мартин Петров и Валери Божинов в Манчестър Сити. Новината гръмна преди минути клубната телевизия на "росонерите" "Милан ченъл".

Ръководството на италианския гранд призна, че днес е получило официална оферта от англичаните за звездата на Селесао. Шефовете на Милан в момента обсъждат предложението, което е повече от примамливо.

Англичаните сложиха на масата 150 милиона евро за италианския клуб и по 15 милиона евро чисти на година за футболиста. Според слуховете, ръководството на Милан и това на Манчестър Сити вече са постигнали споразумение за трансфера, съобщава "Милан ченъл".

"Моментът е много деликатен, коментира директорът на клубния телевизионен канал на "росонерите" Мауро Сума. - Наистина има оферта от Манчестър Сити, която е получена от шефовете на Милан. "Получена" обаче не означава, че е приета или одобрена. Поне засега. Към този момент трансферът не е факт. Пред нашето ръководство има достатъчно време, за да я обсъди и да реши какво да прави".

Факт обаче са преговорите, които са в доста напреднала фаза, според източници от клуба и близки на Кака. Доказателство за това е спешното заминаване за Манчестър на бащата на звездата - Боско Лейте, който е и негов мениджър, за да преговаря за трансфера на сина си. Личният медиен съветник и говорител на Кака - Диого Кочко пък призна пред "Асошиейтед прес", че шефовете на Милан са разрешили на футболиста да преговаря с представителите на Манчестър Сити.