Ще разпитват К. Динев, акции в Благоевград, Пловдив и София

Публикувано на: 14.12.2012 12:19

Автор: Проспорт.бг

©lportala.net
Коко Динев
Бившият собственик на Вихрен (Сандански) и Локомотив (Пд) Константин Динев ще бъде призован да даде показания пред Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) в София, съобщи Агенция БЛИЦ. Неговото призоваване е част от мащабната акция срещу уреждането на мачове, в която ще бъдат разпитани още собственици на клубове и съдии.

Константин Динев е роден на 12 февруари 1970. Сега е мастит бос и в хазартния бизнес. Собственик е на известната столична кръчма "Кошарите", заведения в Петрич. Хазартният бос е спряган за голямата тръпка на не една и две фолкдиви. Неговото име често е спрягано като един от огранизаторите на черното тото в нашия футбол.

Акцията срещу престъпната схема ще продължи в цялата страна. След Бургас наред са Благоевград, Пловдив и София. Именно Благоевград и регионът са смятани за Меката на черното тото в България. Спецполицаите изземат мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие. Продължават разпитите пред съдия, установяват се и други футболисти. Очакват се масови арести на участници в схемата.